Conopidă la cuptor

7 octombrie 2014   Altele

Bucheţele mici, albe. Te îmbie şi te cheamă. Asta-i conopida. Prinţesa toamnei, chiar la tine în bucătărie, într-un preparat delicios.

Ingrediente

1 conopidă mare 100 g caşcaval ras 100 g brânză telemea de oi 2 ouă 3 linguri smântână 100 g unt 1 lingură pesmet sare piper

Mod de preparare

Conopida spălată se desface în bucheţele, care se fierb în apă sărată 10 minute, apoi se scurg de apă şi se aşază într-o formă iena unsă cu unt şi tapetată cu pesmet.

Separat, se bat ouăle cu brânza rasă şi cu smântâna şi se toarnă peste conopidă.

Deasupra se presară caşcaval ras, se adaugă bucăţele de unt, sare şi piper, şi se pune forma la cuptor pentru aproximativ 20-25 de minute, până se rumeneşte frumos.

Se serveşte caldă.

sursa foto: StockFood

Mai multe