Conopidă pane

31 mai 2017   Altele

Sunt zile în care nu mai ştii ce să găteşti, ca să fie şi bun, şi ceva nou, şi pe placul tuturor. Pentru că timpul tău este preţios, îţi venim în ajutor cu o sugestie: încearcă reţeta simplă de conopidă pane!

Ingrediente

500 ml apă minerală 4 frunze busuioc, tăiate fin 3 ouă 250 g făină 50 g făină amestecată cu piper 2 conopide de mărime potrivită ulei sare

Preparare

Combini bine apa minerală cu făina şi ouăle, de la frigider, adaugi busuiocul, sare, după gust, omogenizezi, apoi dai amestecul la rece.

Rupi bucheţelele de conopidă, le speli sub jet de apă, le usuci şi le dai prin făina amestecată cu piper.

Încingi uleiul, treci conopida prin aluat şi prăjeşti în baie de ulei. Le scoţi şi le pui pe un grătar ca să se scurgă uleiul şi bucheţelele să rămână crocante, apoi le aşezi pe şerveţele absorbante şi le serveşti, dacă vrei, cu sos de soia.

Mai multe