Cordon bleu cu garnitură de cartofi FOTO
Aici vei regăsi gustul şi aroma nobilă care se “împletesc” şi se transformă într-o friptură fragedă şi uşor de preparat.
Ingrediente: 800 g piept de curcan 4 felii caşcaval 4 felii şuncă presată sare piper ulei pentru prăjit
Pentru garnitură:
4 cartofi
1 lămâie
1 legătură
pătrunjel
unt
sare
Pentru crustă:
250 g pesmet
100 g făină
2 ouă
sare
piper
Mod de preparare:
Pasul 1
Speli pieptul de curcan, îl usuci pe şerveţele de bucătărie şi-l tai pe lung în felii potrivite ca grosime. Le netezeşti cu ciocanul de carne şi le condimentezi după gust cu sare şi piper. Între timp, cureţi cartofii de coajă, îi speli, îi tai şi îi pui la fiert. Când sunt gata, îi scurgi, îi pui într-un vas şi îi acoperi cu un capac.
Pasul 2
Aşezi peste fâşiile de piept de curcan, câte o felie de caşcaval şi apoi o felie de şuncă. Rulezi şi strângi bine la capete. Le poţi prinde cu scobitori, să nu se desfacă la prăjire.
Pasul 3
Baţi ouăle într-un bol cu piper şi sare, după gust. Respectând ordinea, dai rulourile prin făină, ou bătut şi pesmet.
Pasul 4
Încingi ulei într-o tigaie şi prăjeşti rulourile la foc mic până se rumenesc. Le scoţi pe şerveţele de bucătărie pentru a înlătura excesul de grăsime.
Serveşti cordon bleu pe o farfurie cu o feliuţă de lămâie, garnitură de cartofi peste care ai pus sare, unt şi ai presărat pătrunjel tocat.
Poftă bună!