Cornuleţe cu gem, reţeta copilăriei tale
De câte ori nu mergeai la bunica şi ea te răsfăţa cu reţeta ei preferată, cornuleţele cu gem? Acum ai crescut, dar nu vei uita niciodată gustul inconfundabil al acestui desert.
De ce ai nevoie pentru cornuleţe cu gem
200 g untură de porc 200 g smântână
100 g zahăr
1 linguriţă bicarbonat
1 lingură oţet
1 praf de sare
500 g făină
100 g zahăr pudră pentru ornat
Pentru umplutură
400 g magiun de prune
200 g nuci
Cum se prepară cornuleţe cu gem
Amesteci untura ţinută la temperatura camerei cu smântâna, zahărul, bicarbonatul, stins cu oţet, şi praful de sare. Adaugi treptat făina cernută şi frămânţi un aluat moale. Când este gata, îl înveleşti într-o folie alimentară şi-l dai la frigider 3 ore. Ulterior, împarţi aluatul în două şi-l întinzi pe masa tapetată cu făină. Îl tai în triunghiuri, iar fiecare triunghi îl umpli cu magiunul amestecat cu nuci mărunţite. Răsuceşti triunghiurile şi le aşezi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Le dai la cuptor aproximativ 20 de minute, până se rumenesc. Când s-au răcit, îmbraci cornuleţele în zahăr pudră.