Cornuleţe cu rahat, desertul care te cucereşte
Delicioasele cornuleţe îţi amintesc de bucătăria bunicii sau a mamei, când îţi prepara un desert simplu în perioada Sărbătorilor de iarnă? Ei bine, ţi-am pregătit o reţetă simplă de cornuleţe cu rahat pe care e musai să o încerci.
Ingrediente
250 g făină 120 g unt rece 2 linguri smântână 2 gălbenuşuri 3-4 linguri zahăr pudră 2 linguri oţet rahat, tăiat cubuleţe 1 gălbenuş, pentru uns
Mod de preparare
Amesteci bine făina cu untul rece, tăiat bucăţi mici. Încorporezi apoi celelalte ingrediente (smântâna, gălbenuşurile, zahărul şi oţetul) şi frămânţi până când obţii un aluat fraged. Îl dai la rece 1 oră, apoi întinzi o foaie subţire. Tai coca în pătrate sau triunghiuri, le umpli cu cubuleţele de rahat, le răsuceşti şi le dai forma unor cornuleţe. La final, le ungi cu gălbenuş şi le dai la cuptorul încins, până se rumenesc.