Cornuleţe cu şuncă
Aştepţi musafiri sau pur şi simplu vrei să prepari ceva simplu, pe post de gustare, pentru cei dragi? Încearcă aceste cornuleţe cu şuncă şi vei vedea cât sunt de delicioase!
Ingrediente
Pentru aluat
800 g făină 30 g drojdie proaspătă 300 ml lapte 3 linguri ulei 1 linguriţă zahăr 4 ouă 500 g şuncă sare
Preparare
Pentru aluat, dizolvi drojdia în laptele călduţ, apoi adaugi zahărul şi 4 linguri de făină. Acoperi vasul cu un prosop curat şi-l laşi la cald 30-40 de minute.
Între timp, baţi cu mixerul 2 ouă cu puţină sare. Când amestecul de drojdie şi-a triplat volumul, adaugi ouăle şi uleiul. Cerni făina de câteva ori pentru a se aera, apoi o adaugi treptat în amestecul de mai sus. Frămânţi un aluat elastic pe care-l acoperi cu un prosop şi-l laşi la loc cald o oră. Ulterior, întinzi aluatul într-o formă rotundă pe blatul de bucătărie presărat cu făină şi îl tai în 20 de triunghiuri. Aşezi pe fiecare câte o felie de şuncă şi-l rulezi. Pui cornuleţele pe o tavă cu hârtie de copt şi le laşi la cald 30 de minute. Baţi cele 2 ouă rămase şi ungi cornuleţele. Dai tava la cuptorul preîncălzit la 180 ºC 30 de minute.
Cele mai pufoase cornuleţe cu unt
Cele mai pufoase cornuleţe cu unt
Cornuleţe fragede, desertul care îţi aminteşte de copilărie
Cornuleţe fragede, desertul care îţi aminteşte de copilărie