Cornuleţe cu unt şi mac, reţeta pentru ocazii festive

14 decembrie 2017   Altele

Toată lumea va întinde mâna să ia măcar un cornuleţ cu unt şi mac, aşadar iată care este cea mai bună şi mai simplă reţetă pentru o prepara un platou demn de ocazii festive.

De ce ai nevoie pentru cornuleţe cu mac

375 g făină

½ lingură praf de copt

1 ou

150 g unt

75 ml lapte

½ de lămâie

Pentru umplutură

200 g seminţe de mac

110 ml lapte

100 g zahăr

½ de lămâie

zahăr pudră, pentru decor

Cum se prepară cornuleţele cu mac

Pentru umplutură, pui într-o cratiţă pe foc laptele cu zahărul şi, când acesta din urmă se dizolvă, pui seminţele de mac spălate şi zeama de lămâie. Laşi să fiarbă până când se îngroaşă puţin, apoi dai deoparte şi laşi la răcorit.

Amesteci făina cu praful de copt şi zahărul, adaugi untul rece şi frămânţi până când capătă o consistenţă nisipoasă. Torni laptele şi sucul de lămâie, adaugi oul şi omogenizezi. Împarţi aluatul în trei bucăţi egale, pe care le înfăşori în folie şi le dai la frigider, o oră.

Faci trei cercuri din aluat, din care tai felii ca la pizza şi le ungi cu mac. Le rulezi şi le aşezi în tavă cu hârtie de copt. Le ţii la cuptor până când se rumenesc uşor, apoi le laşi la răcorit şi le pudrezi cu zahăr.

Sursa www.biteitquick.co

www.biteitquick.co

Mai multe