Cornuleţe fragede
Cine are poftă de câteva cornuleţe fragede pudrate cu zahăr? Noi chiar ne-am dori să gustăm din cornuleţele preparate de doamna Ioana Ungureanu.
De ce ai nevoie pentru cornuleţe
500 g untura
10 linguri de apa
3 linguri zahar
6 linguri otet
aproximativ 1 kg faina
esenta vanile nuci sau rahat
zahar pudra
Cum se prepară cornuleţele
Se amesteca untura cu apa, zaharul si otetul si esenta pana obtinem o compozitie omogena.Daca njuavem untura, putem folosi unt. Adaugam faina putin cate putin ca sa obtinem un aluat potrivit de tare. Acoperim aluatul cu folie si il dam la rece 5-6 ore sau mai bine peste noapte.
Intindem o foaie rotunda si taiem tringhiuri egale. Asezam la baza nucile sau rahatul si rulam. Punem cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt. Coacem aproximativ 20 minute sau pana se rumenesc usor. Pudram cu zahar cat sunt fierbinti. Sunt mai bune a doua zi.