Cornuleţe fragede cu borş

19 decembrie 2016   Altele

În apropierea Crăciunului, atunci când ai poftă de ceva dulce pentru masa festivă, încearcă o reţetă simplă de cornuleţe cu borş, care sunt foarte fragede.

Ingrediente

50 g drojdie 8 linguri borş 230 ml ulei făină cât cuprinde zahăr pudră, pentru ornat

Pentru umplutură

nuci pisate, după gust

marmeladă, după preferinţă

Mod de preparare

Amesteci bine drojdia cu uleiul, adaugi borşul, apoi făina în ploaie (cât cuprinde), până obţii un aluat moale. Frămânţi aluatul 10 minute şi îl întinzi într-o foaie subţire, pe care o tai în pătrate egale. Împarţi fiecare pătrat în triunghiuri şi le umpli fie cu marmeladă, fie cu nuci pisate. Le răsuceşti în formă de cornuleţe, le aşezi într-o tavă tapetată şi le dai la cuptorul încălzit în prealabil, până se rumenesc. Când s-au copt, le pudrezi cu zahăr cât sunt calde.

Cornuleţe cu gem, reţeta copilăriei tale

Cornuleţe cu gem, reţeta copilăriei tale

Cornuleţe cu marmeladă

Cornuleţe cu marmeladă

Cornuleţe cu carne de vită FOTO

Cornuleţe cu carne de vită FOTO

Mai multe