Cornuleţe fragede, desertul care îţi aminteşte de copilărie

26 decembrie 2016   Altele

Ai poftă de ceva dulce şi delicios? Prepară-ţi o tavă de cornuleţe fragede, iar gustul lor îţi va aminti de copilărie şi de aromele din bucătăria mamei sau bunicii tale.

Ingrediente

300 g făină 200 g unt 2 gălbenuşuri 3-4 linguri zahăr pudră 230 g smântână marmeladă, după gust 100 g nuci pisate zahăr pudră, pentru ornat

Mod de preparare

Freci untul până devine o spumă. Freci gălbenuşurile cu zahăr şi le încorporezi în unt, adaugi smântâna treptat şi la final adaugi făina în ploaie, amestecând până obţii un aluat nu foarte tare. Îl acoperi şi îl dai la rece cel puţin 2 ore. Întinzi aluatul în foi de mărimea unei farfurii mici, şi îl dai ca pe o pizza, până obţii triunghiuri egale. Umpli triunghiurile cu marmeladă simplă sau cu marmeladă amestecată cu nuci pisate. Răsuceşti cornuleţele, le aşezi într-o tavă şi le coci la foc potrivit. La final, le pudrezi cu zahăr cât sunt calde încă.

Mai multe