Cornuri aperitiv

9 decembrie 2013   Altele

Dificultate mică Porţii 12 Preparare 2 h

Ingrediente:

500 g făină

100-150 ml apă

150 ml lapte

1 gălbenuş

1 cub drojdie

1 ou

1 linguriţă zahăr

250 g caşcaval

sare

sare de mare

mac

susan

Mod de preparare:

Cerni făina, o pui într-un vas încăpător şi adaugi un praf de sare. Separat prepeari maiaua amestecând cubuleţul de drojdie, linguriţa de zahăr, apa şi un pumn de făină. O laşi la crescut până-şi dublează volumul

Torni peste făină laptele cald, maiua şi frămânţi bine aluatul până devine elastic şi nu se mai lipeşte de degete. Acoperi vasul şi-l laşi la loc cald să dospească până îşi dublează volumul.

Când aluatul a crescut suficient, îl întinzi pe masa pudrată cu făină. Tai aluatul în triunghiuri şi pui peste el feliuţe de caşcaval. Formezi cornuri, le ungi cu oul bătut şi presari deasupra mac, susan sau sare de mare.

Pui cornurile într-o tavă tapetată şi le laşi la cuptorul preîncălzit timp de 15-20 de minute. Le poţi servi calde sau reci.

Mai multe