Cornuri cu aluat franţuzesc
Originare din Persia, nucile erau considerate fructe regale, fiind rezervate doar celor cu dare de mână. Astăzi însă ele sunt ingredientul principal al multor deserturi. Noi ti-am pregatit cornuri cu aluat frantuzesc.
10 cornuleţe Preparare 180’ Dificultate mică
Ai nevoie de
Pentru aluat
250 g făină
150 g unt
drojdie cât o nucă
sare
150 ml lapte
50 g zahăr
Pentru umplutură
3 albuşuri
250 g nucă
3 linguri cacao
1 lingură esenţă de rom
Pentru uns
1 gălbenuş
Mod de preparare
Din ingredientele pentru aluat, înafară de unt, prepari o cocă moale, care să nu se ţină de degete. O acoperi cu un prosop şi o ţii într-un loc cald aproximativ 2 ore pentru a creşte. Pui untul rece într-o folie alimentară şi-l întinzi sub forma unui dreptunghi. Îl dai la frigider.
După ce a crescut aluatul îl întinzi sub forma unei foi pentru a scoate tot aerul din el. Pui în mijloc untul şi împătureşti. Dai aluatul la frigider 30 de minute.
Scoţi din frigider, întinzi iar foaia, împătureşti şi dai din nou la rece pentru 30 de minute. Repeţi operaţiunea de trei ori. Laşi aluatul peste noapte la frigider.
Pentru umplutură baţi albuşurile spumă, adaugi în el nuca măcinată, cacaua şi esenţa de rom. Întinzi aluatul sub forma unui dreptunghi, din care tai triunghiuri.
Ungi triunghiurile cu umplută şi rulezi. Aşezi hârtie de copt într-o tavă şi pui aceste cornuri cu aluat frantuzesc. Laşi 30 de minute aluatul să crească. La sfârşit ungi aceste cornuri cu aluat frantuzesc cu gălbenuş şi le dai la cuptor până se rumenesc.
sursa foto: profimedia