Cornuri cu şuncă şi brânză

20 ianuarie 2018   Altele

Încearcă o combinaţie de şuncă şi brânză într-un aluat foitaj copt atât cât trebuie.

Ingrediente (8 cornuri)

400 g foitaj 200 g şuncă de porc 150 g brânză telemea 1 legătură ceapă verde 1 roşie mare 2 ouă

Mod de preparare

Laşi foitajul la dezgheţat în frigider. Tai şunca şi brânza cubuleţe şi le pui într-un castron. Cureţi seminţele la roşie, o tai cubuleţe şi o pui peste şuncă şi brânză. Amesteci uşor cu o lingură.

Aşezi aluatul dezgheţat pe masa de lucru presărată cu puţină făină şi tai nouă pătrate. Ungi ­fiecare pătrat cu ou bătut şi aşezi pe diagonala fiecăruia compoziţie cu şuncă. Iei colţurile fără umplutură şi le lipeşti bine.

Le ungi cu ou bătut şi le aşezi în tava tapetată cu hârtie de copt. Le coci, la foc potrivit, 20-30 de minute. Le serveşti calde, presărate cu ceapă verde tocată mărunt.

Mai multe