Coroniţă de cârnăciori în aluat – Reţetă de Sărbători

15 decembrie 2017   Altele

Fără prea mult efort, poţi pregăti o masă cu un aspect inedit, dar şi foarte apetisantă, din ingrediente la îndemână. Încearcă şi tu reţeta coroniţei de cârnăciori în aluat.

Ingrediente 1 aluat foitaj 25 de cârnăciori 50 g muştar 2 linguri seminţe de mac 1 ou bătut cu 1 lingură de apă ketchup, după gust crenguţe de rozmarin, pentru decor

Preîncălzeşti cuptorul la 190 °C. Tapetezi o tavă cu hârtie de copt. Întinzi aluatul într-o foaie şi decupezi forme triunghiulare, de mărime potrivită. Le ungi cu muştar. Aşezi un cârnăcior în fiecare triunghi, apoi rulezi. Presari seminţele de mac şi le ungi cu oul bătut.

Aranjezi în tavă, unele lângă altele, până se lipesc uşor la margini, într-un cerc. Dai la cuptor 15-20 de minute, până devin aurii. Laşi la răcit 10 minute. Decorezi coroniţa în mijloc cu crenguţe de rozmarin. Serveşti cu ketchup.

Sursa http://www.delish.com

http://www.delish.com

Mai multe