Cotlet de porc cu bacon şi legume

7 decembrie 2016   Altele

Carnea de porc este un ingredient des întâlnit în bucătăria românească. Încearcă o reţetă de cotlet de porc plină de savoare, mai ales că preparatul conţine bacon şi multe legume delicioase.

Cotlet de porc cu bacon si legume - Ingrediente

1,5 kg cotlet de porc fără os 8-10 felii bacon 2 morcovi 500 g cartofi mici 200 ml apă oregano cimbru sare piper ulei de măsline

Cotlet de porc cu bacon si legume - Mod de preparare

Porţionezi cotletul în bucăţi de 8-10 cm, pe care le ungi cu ulei, le condimentezi cu sare şi piper şi le înveleşti pe fiecare în felii de bacon (1-2, în funcţie de grosimea cotletului). Torni apa şi acoperi tava cu o folie de aluminiu. Dai la cuptor, 40-45 de minute.

Între timp, cureţi morcovii şi cartofii şi îi pui la fiert sau la aburi, după preferinţă. După ce au trecut cele 45 de minute, dai folia deoparte, pui morcovii şi cartofii şi îi stropeşti cu sos. Adaugi oregano şi cimbru şi mai laşi la cuptor încă 30-35 de minute.

Mai multe