Cotlet de porc la cuptor
Să începem săptămâna în forţă zic! Şi cum altfel am putea dacă nu cu un cotlet de porc la cuptor? Un deliciu culinar pentru carnivori, gurmanzi şi iubitori ai mâncărurilor bune, de casă. Exersează-ţi talentul în bucătărie chiar cu această reţetă, deloc greu de preparat!
Cotlet de porc la cuptor - Ingrediente (6 porţii)
1 kg cotlet întreg de porc 4 linguri ulei 50 ml vin alb 1 linguriţă piper boabe busuioc cimbru rozmarin 1 ceapă boia dulce de ardei sare 1 ardei gras piper măcinat
Cotlet de porc la cuptor - Cum se prepară
Se condimentează cotletul cu sare, piper, boia de ardei şi se lasă la rece 1-2 ore să se aromatizeze şi să se frăgezească. Se încinge uleiul într-o tavă, se rumeneşte carnea pe toate părţile, la foc iute.
Se adaugă în tavă un pahar de apă, vinul, ceapa şi ardeiul tăiate felii, busuioc, cimbru, rozmarin, boabele de piper, apoi se introduce friptura la cuptor pentru aproximativ o oră. După ce se scoate din cuptor, se lasă să se odihnească 10-15 minute, după care se serveşte tăiat felii.