Cotlet de porc la grătar cu legume

10 ianuarie 2014   Altele

Carnea de porc făcută pe grătar devine foarte fradegă atunci când este preparată corect. Urmează paşii din reţetă şi rezultatul va fi pe măsură.

Ingrediente:

Pentru grătar: 4 cotlete de porc 5 căţei de usturoi zeama de la o lămâie ulei sare piper

12 cartofi

4 morcovi

4-5 căţei de usturoi

sare

piper

ulei

1 salată verde

Mod de preparare:

Speli cotletele, le ştergi cu şerveţele şi le baţi uşor ca pe şniţele. Întrun bol mic, pui usturoiul pisat, zeama de lămâie, uleiul, sarea, piperul şi le amesteci bine, până devin omogene. Ungi bucăţile de cotlet cu marinata şi le dai la frigider, aproximativ 3 ore sau peste noapte.

După ce carnea s-a marinat, o aşezi pe grătar şi o rumeneşti. Cureţi cartofii şi morcovii de coajă, îi speli, îi tai şi-i dai la fiert cu puţină sare. Îi laşi 5 minute, la foc mediu, din momentul în care încep să clocotească, după care îi iei de pe foc. Într-un bol adânc pui cartofii şi morcovii, îi condimentezi cu usturoi, sare şi piper, îi stropeşti cu ulei şi-i amesteci. Îi întinzi într-o tavă, deasupra aşezi cotletele şi dai la cuptor până când se rumenesc legumele.

Când friptura şi legumele sunt gata, le pui pe un platou şi le serveşti cu salată verde.

Dificultate medie

Timp de preparare: 2h

4 porţii

Mai multe