Cotlete de berbecuţ în crustă de ierburi aromate

27 septembrie 2018   Altele

Preparat creat de chef Cătălin Stănciulescu special pentru cititoarele Click! Poftă bună! ca inspiraţie pentru mese speciale alături de familie sau de cei dragi. Rafinate, aromate, cu texturi care îi cuceresc şi pe cei mai pretenţioşi, cele trei reţete impresionează şi prin aspect. 

3 porţii

Dificultate medie

1 h

Ingrediente

600 g cotlete berbecuţ

400 g păstârnac

400 g morcovi

300 g sparanghel

60 pesmet gold

10 g amestec ierburi aromate (pătrunjel verde, mentă, busuioc)

60 ml ulei măsline

muştar

sare

piper

Mod de preparare

Fasonezi cotletele de berbecuţ în aşa fel încât oasele să rămână curate, le tragi la tigaie cu puţin ulei, sare şi piper, după gust, apoi le aşezi pe şerveţele absorbante.

Cureţi legumele, le tai felii subţiri şi le coci la cuptor la 180 °C. Pui sparanghelul în apă fierbinte cu lămâie şi îl fierbi 5 minute, apoi îl scufunzi în apă cu gheaţă ca să rămână verde. Îl laşi la scurs pe şervete absorbante.

Ungi cotletele cu puţin muştar, le treci prin amestecul de ierburi aromate şi le coci la cuptor, la 220 °C, între 5-8 minute. Serveşti cotletele fierbinţi, alături de legume şi decorate, după imaginaţie.

Mai multe