Cotlete de crap cu sos

3 martie 2014   Altele

Un preparat potrivit pentru orice ocazie. Îl puteţi face fără nicio problemă de Ziua Femeii, dar este la fel de binevenit şi pentru o cină obişnuită într-un cadru restrâns.

Ingrediente:

4 cotlete de crap 6 felii de şuncă 2 cepe tăiate julien sare piper 5-6 căţei de usturoi 100 ml ulei zeama de la 2 lămâi

Mod de preparare:

Zdrobeşti usturoiul în mojar şi îl freci bine cu uleiul. Când a devenit o pastă torni în amestec zeama de lămâie. Potriveşti de sare şi piper, amestecând continuu. Speli cotletele, le usuci în şerveţele absorbante şi le dai, după gust, cu sare şi piper. Ungi un vas cu ulei aşezi ceapa, cotletele de crap, feliile de şuncă şi torni sosul. Dai la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.

Serveşti, după gust, cu verdeaţă tăiată fin, stropide din belşug cu zeamă de lămâie.

Mai multe