Cotlete de miel cu legume

30 aprilie 2016   Altele

Fel de fel de preparate cu carne de miel sunt aşteptate pe masa de Paşti. Unul dintre acestea ar putea fi acesta.

Ingrediente (4 porţii)

4 cotlete de miel 4 căţei usturoi cimbru proaspăt 4 linguri ulei zeama de la 1/2 lămâie sare 2 linguriţe muştar 1 ceapă mare 50 g unt 1 dovlecel 200 g roşii cherry 1 ardei gras galben 1 vânătă 50 ml apă sos de iaurt cu usturoi

Mod de preparare

Speli bine cotletele de miel, le aşezi într un vas şi pui peste ele cimbrul proaspăt rupt de pe crenguţă şi usturoiul curăţat şi pisat. Amesteci muştarul cu Unisol, din ulei de primă presă şi torni peste cotletele din vas. Stropeşti cu zeama de lămâie şi laşi la rece 30 de minute.

Presari sare peste cotlete şi topeşti untul într-o tigaie mai mare. Prăjeşti bucăţile de carne pe ambele părţi. Le scoţi şi le aşezi într-un vas termorezistent uns cu Unisol, din ulei de primă presă. În grăsimea în care s-a prăjit carnea, căleşti ceapa tocată, apoi torni apa. Pui ceapa călită peste carne şi introduci vasul în cuptorul preîncălzit 20-30 de minute, la foc potrivit.

Speli şi tai legumele şi le pui pe grătar. Serveşti cotletele de miel cu legume fripte şi sos de iaurt. Ornezi cu cimbru proaspăt.

foto: profimedia

Mai multe