Cotlete de miel cu miere şi lămâie
Pentru a prepara o mâncare delicioasă şi rapidă, care e gata în doar 30 de minute, trebuie să încerci această reţetă de cotlete de miel cu glazură de miere şi lămâie verde. Le poţi servi, dacă vrei, cu o garnitură de legume, orez simplu fiert sau broccoli făcut la aburi.
Cotlete de miel cu miere şi lămâie - Ingrediente
2 linguri zeamă de lămâie sau limetă 1 lingură miere 2 căţei de usturoi zdrobiţi 1 lingură sos de soia 1 lingură ulei 12 cotlete de miel apă orez cu bobul lung, pentru servire legume (broccoli, etc.) preparate la aburi, pentru servire
Cotlete de miel cu miere şi lămâie - Mod de preparare
Combini zeama de lămâie sau de limetă cu mierea, usturoiul zdrobit, sosul de soia şi 1 lingură de apă într-un vas potrivit.
Încingi uleiul într-o tigaie încăpătoare, la foc mediu spre mare. Adaugi cotletele de miel şi le prăjeşti 3 minute pe fiecare parte sau până se rumenesc şi capătă o culoare frumoasă. Torni amestecul de miere şi lămâie şi ţii pe foc 3 minute, întorcând cotletele de miel la jumătatea intervalului de timp, sau până când sosul se îngroaşă bine şi acoperă uniform carnea de miel.
Împarţi orezul fiert pe farfurii şi peste el aşezi cotletele de miel (după ce vezi că se străpunge carnea uşor cu furculiţa) şi legumele făcute la aburi.
Sursa: www.taste.com.au