Cotlete de porc cu ceapă
Pentru pofticioşi carnivori, dar nu numai, avem această delicioasă reţetă de cotlete de porc.
Ingrediente
5 cotlete de porc 5 cepe mari 5 felii de bacon 5 felii de caşcaval sare piper unt pentru uns vasul
Cum se prepară
Cotletele se spală şi se usucă cu prosoape absorbante. Se bat uşor cu ciocanul de şniţele, se crestează pe margini şi se condimentează cu sare şi piper. Pe fiecare cotlet se aşază o felie de bacon şi una de caşcaval. Cotletele se pun unul peste altul într-un vas termorezistent uns cu unt. Se taie ceapa julien şi se freacă cu puţină sare. Se presară deasupra cotletelor şi se toarnă 4-5 linguri de apă. Se acoperă cu folie de aluminiu şi se introduce în cuptorul preîncălzit pentru 50 de minute. Cu 15 minute înainte de finalul coacerii, se înlătură folia de aluminiu. Se serveşte cu garnitură de cartofi sau de orez.