Cotlete de porc cu varză la cuptor

15 noiembrie 2015   Altele

Avem trei ingrediente de bază pentru un gust desăvârşit al acestui preparat: cotlete de porc, varza şi cartofi. Nu ne rămâne decât să vă urăm poftă bună!

Ingrediente (4 porţii)

900 g cotlete de porc 1 varză murată potrivită 4 cartofi potriviţi cimbru salvie 3 linguri ulei sau 1 lingură untură de porc 350 ml supă de carne 200 ml smântână 3 ouă 100 g caşcaval sare piper

Preparare

Porţionezi cotletele felii şi le aşezi, una lângă alta, pe mijlocul unei forme termorezistente. Pe cele două laturi aşezi, în picioare, cartofii curăţaţi de coajă şi tăiaţi felii (ca în imagine). Tai varza fâşii subţiri, clăteşti cu apă caldă, storci bine şi o aşezi în forma termorezistentă, printre ­şirurile de carne şi de cartofi.

Stropeşti totul cu ulei sau cu untură topită, adaugi cimbru, salvie, sare şi piper, după gust, şi supa de carne.Introduci forma în cuptorul bine încălzit pentru circa 40 de minute. Amesteci smântâna cu ouăle, caşcavalul ras, sare şi piper, după gust. Torni amestecul în formă şi mai laşi 15 minute, până când totul este frumos rumenit deasupra.

Mai multe