Cotlete de porc în sos pizzaiola
Am pregătit o reţetă deosebit de gustoasă pentru iubitorii preparatelor din carne. Încearcă şi tu aceste cotlete de porc în vin roşu şi serveşte-le la cină.
Carnea cu sos pizzaiola sau "alla pizzaiola" înseamnă, de fapt, carnea preparată în stilul pizzei. Este un preparat derivat din bucătăria napoletană. Bucăţile de carne sunt gătite cu roşii, ulei de măsline, usturoi şi vin alb suficient de mult timp pentru a se frăgezi. Multe versiuni de reţete includ pastă de tomate, oregano şi busuioc.
Cotlete de porc în sos pizzaiola – Ingrediente (4 porţii)
4 cotlete de porc cu os (2,5-3,5 cm grosime) sare grunjoasă piper negru măcinat 2 linguri ulei 1 căţel de usturoi, zdrobit 1 linguriţă seminţe de fenicul 1 ceapă potrivită, tocată 1 linguriţă fulgi de ardei iute roşu 2 crenguţe de oregano verde (frunzele tocate) ¼ cană pastă de tomate 1 cană vin roşu 2 căni supă de pui
Cum se prepară cotletele de porc în sos pizzaiola
Condimentezi cotletele cu sare şi piper, după gust. Încingi uleiul într-o tigaie, la foc mediu spre mare. Adaugi usturoiul zdrobit şi îl amesteci, ca să îşi lase aroma în ulei. Adaugi cotletele şi le caramelizezi 2-3 minute, pe fiecare parte. Le scoţi pe un platou şi le dai deoparte.
În aceeaşi tigaie, pui seminţele de fenicul, ceapa, fulgii de ardei iute şi oregano tocat. Reduci flacăra şi le prăjeşti pe toate 7-8 minute.
Adaugi pasta de tomate şi mai ţii pe foc 1 minut, apoi torni vinul şi fierbi încă 1 minut. Torni supa de legume şi amesteci bine, ca să se combine aromele. Pui din nou cotletele în tigaie, o acoperi şi fierbi la foc mic ca să se pătrundă carnea, aproximativ 5-6 minute. Le scoţi şi le aranjezi pe un platou şi le serveşti cu sosul pizzaiola.
Sursa + foto: www.foodnetwork.com