Cremă de zahăr ars cu piure de dovleac copt
Combinaţia de cremă de zahăr ars şi piure copt transformă acest desert în unul dintre cele mai apetisante specialităţi de sezon.
De ce ai nevoie pentru cremă de zahăr ars
4 dovlecei mici
300 g smântână
100 ml lapte
scorţişoară, după gust
sare
4 gălbenuşuri
100 g zahăr
200 g piure de dovleac copt
1 linguriţă esenţă de vanilie
Cum se prepară crema de zahăr ars
Dai drumul la cuptor. Pui pe foc smântâna, laptele, scorţişoară şi sare, după gust. Laşi să se încălzească, apoi dai deoparte.
Separat, baţi gălbenuşurile cu zahărul până îşi dublează volumul, apoi încorporezi smântâna. Adaugi piureul de dovleac, apoi esenţa de vanilie şi omogenizezi. Pui crema în forme sau în dovleci, de la care ai îndepărtat sâmburii, apoi aşezi într-o formă termorezistentă. Torni apă cât să acoperi pe jumătate formele, apoi dai la cuptor până când se încheagă crema.
Sursa /www.kudoskitchenbyrenee.com