Cremă de zahăr ars cu portocale

4 februarie 2014   Altele

Vrei ceva dulce şi nu mai ştii ce să faci? Iată o reţetă care se face repede, n-ai nevoie de prea mult timp şi nici de prea multe ingrediente.

Ingrediente:

600 ml lapte 3 ouă 10 linguri zahăr 1 portocală coajă rasă de portocală

Mod de preparare:

Caramelizezi 6 linguri de zahăr într-un vas, la foc mic. Vei obţine un caramel de culoare aurie. Tapetezi cu acest caramel un vas termorezistent şi laşi să se răcească. Baţi ouăle cu restul de zahăr până se topeşte. Adaugi laptele treptat şi coaja rasă de portocală şi baţi încontinuu. Laşi la cuptor 1 oră. Cu 10 minute înainte de a o scoate, aşezi câteva felii subţiri de portocală.

Poţi servi caldă sau rece.

Mai multe