Cremă de zahăr ars franţuzească
Cu siguranţă ai auzit de creme brulee, un desert fin, numai bun pentru ocazii festive. Află cum se prepară această delicatesă franţuzească!
De ce ai nevoie pentru cremă de zahăr ars franţuzească
600 g smântână
9 linguri zahăr
10 gălbenuşuri
1 lingură coajă de portocală
3 linguri suc de portocale
1 praf de sare
Cum se prepară crema de zahăr ars franţuzească
Dai drumul la cuptor şi pui apă la fiert. Combini jumătate din smântână cu zahărul şi le pui pe foc. Adaugi coaja de portocală, sarea şi laşi să fiarbă 5 minute din momentul în care începe să clocotească. Dai deoparte, adaugi restul de smântână şi omogenizezi.
Freci gălbenuşurile şi le încorporezi în smântână împreună cu sucul de portocale. Pui în forme crema, pe care le bagi la cuptor, pe baie de aburi. Ţii crema la cuptor până când se rumeneşte pe deasupra.