Cremă de zahăr ars. Reţeta cu care nu ai cum să dai greş
Cine nu a mâncat în copilărie cremă de zahăr ars? Este un desert cremos, plin de arome şi caer aduce înapoi multe amintiri legate de copilărie. Pare o reţetă complicatăm, însă este mai uşoară decât crezi.
Ai nevoie de:
1 l lapte
8 ouă mari sau 9 mici
1 praf de sare
200 g zahăr pentru cremă
200 g zahar pentru caramel
Vanilie
Mod de preparare:
Pentru început, se bat ouăle cu un praf de sare. Se lasă deoparte, şi într-o cratiâî se pun 200 de grame de zahăr la foc mic.
Se amestecă cu o lingură de lemn până ce tot zahărul este topit şi auriu. În acest moment continuă să amesteci. Apoi, opreşte focul şi acoperă marginile cratiţei cu zahărul şi lasă totul la răcit.
Peste ouăle bătute se adaugă zahărul şi vanilia şi se amestecă totul până ce zahărul este topit. Se adaugă laptele şi se mai amestecă puţin, apoi se pune totul în cratiţa tapetată cu zahărul ars.
În cuptorul preîncălzit la 200 de grade se pune oala aşezată într-o tavă înaltă în care se une apă clocotită.
Se coace la 170 de grade, iar după fiecare 10 minute se adaugă în tavă un pahar de apă rece. Crema de zahăr ars trebuie să stea la cuptorul aproximativ 45 de minute. Apoi, se scoate şi se lasă la răcit. Se răstoarnă pe un platou şi se serveşte.
Sursa: pofta-buna.com