Crème brûlée

8 octombrie 2014   Altele

Crème brûlée sau cremă de zahăr ars, cum e cunoscută la noi. O prăjitură, un desert care nu te trădează niciodată.

4 porţii Preparare: 65’ Dificultate: mică

Ai nevoie de

500 ml smântână dulce pentru frişcă

1 praf de sare

4 linguri zahăr

4 gălbenuşuri

1 esenţă vanilie

boabe de struguri

Pentru caramel

4-5 linguri zahăr

Mod de preparare

Pui într-un vas smântâna, praful de sare, esenţa de vanilie, două linguri de zahăr şi laşi la foc mediu (nu trebuie să fiarbă). Într-un bol amesteci gălbenuşurile cu alte două linguri de zahăr. Torni puţin câte puţin din smântână peste gălbenuşuri şi amesteci rapid până obţii o cremă fină.

Încingi cuptorul. Strecori compoziţia printr-o sită deasă, după care torni în formele rotunde de ceramică. Aşezi formele în tava de la cuptor, apoi pui cu grijă apă fierbinte printre ele. Dai tava la cuptor pentru 30 de minute, la foc mic spre mediu.

Între timp, topeşti cele 4-5 linguri de zahăr într-un vas, dai boabele de struguri prin caramel şi le laşi să se întărească pe o foaie de copt (cu partea lucioasă în sus). După ce s-a răcit crema, pui câte 2-3 boabe de struguri caramelizate deasupra şi dai formele la frigider câteva ore.

sursa foto: Photocuisine

Mai multe