Crème Brûlée cu ciocolată albă
Cauţi un desert fin, demn pentru ocaziile festive? Crème brûlée cu ciocolată albă este cea mai bună idee.
De ce ai nevoie pentru crème brûlée
4 gălbenuşuri
75 g zahăr
400 g smântână
200 g ciocolată albă
½ linguriţă esenţă de vanilie
Cum se prepară crème brûlée
Mixezi gălbenuşurile cu zahărul până când obţii o compoziţie cremoasă. Pui smântâna pe baie de aburi şi o laşi să se încălzească, apoi adaugi ciocolata albă şi amesteci până când se dizolvă aceasta din urmă. Dai deoparte şi începi să încorporezi în gălbenuşuri cremă, amestecând repede pentru a nu se închega ouăle. Adaugi esenţa de vanilie.
Pui crema în forme, pe care le aşezi într-un vas şi torni apă fierbinte cât să le acoperi până la jumătate. Dai formele la cuptor până când crema se rumeneşte uşor pe deasupra. După ce s-a răcorit, dai desertul la frigider. Serveşti crema rece.