Creveţi în sos de curry şi nucă de cocos
Există mai multe motive ca să te îndrăgosteşti de acest fel de mâncare. Dar două sunt foarte importante: este foarte aromat şi este gata în mai puţin de jumătate de oră. Sperăm să îţi placă şi ţie.
Ingrediente:
2 linguri ulei 1 linguriţă boabe de muştar jumătate linguriţă seminţe de coriandru 6 căţei de usturoi, pisaţi jumătate linguriţă ghimbir proaspăt 1 ceapă dată pe răzătoare jumătate linguriţă praf de chili 1 linguriţă turmeric 1 ardei iute roşu, feliat 4 ardei serrano, feliaţi 2 ardei jalapeno, feliaţi 1 cutie roşii tăiate cuburi 1 cutie lapte de cocos 16-20 creveţi sare un sfert linguriţă oţet de orez coriandru
Mod de preparare:
Încinge o tigaie cu ulei. Adaugă boabele de muştar şi seminţele de coriandru în ulei şi prăjeşte-le la flacără medie, până când începe să sfârâie (1-2 minute). Pui şi usturoiul, ghimbirul şi ceapa şi le laşi până se înmoaie. Apoi trebuie pus chili, turmeric, ardeii iuţi şi mai laşi 1-2 minute pe foc.
Adaugă roşiile şi laptele de cocos şi le fierbi. Apoi, creveţii (pe care îi poţi înlocui şi cu carne de peşte de care îţi place), dar nu mai laşi mult pe foc. Cam 5-6 minute, în cazul peştelui un pic mai mult. La final sărezi şi piperezi după gust şi pui şi oţetul.
Serveşte cu orez şi garniseşte cu coriandru.