Crochete în crustă de susan
O idee foarte bună de aperitiv ori de cină!
Ingrediente
500 g cartofi 2 ouă 100 g făină 150 g brânză telemea ulei pentru prăjit mărar pătrunjel verde coriandru uscat 100 g susan sare piper
1 rădăcină de sfeclă roşie
2-3 linguri ulei
2 linguri oţet de mere
½ linguriţă piper negru boabe
1 praf de tarhon uscat
1 căţel de usturoi zdrobit
sare
Preparare
Cureţi cartofii, îi speli, îi tai cuburi şi îi fierbi în apă cu puţină sare. Scurgi apa şi zdrobeşti cartofii.Amesteci, într-un castron mare, piureul de cartofi cu ouăle, brânza telemea rasă, făina, verdeaţa tocată, coriandru, sare şi piper, după gust. Frămânţi până se obţine consistenţa unui aluat.Modelezi crochete cu lungimea de 6-7 cm, le tăvăleşti prin susan, apoi le rumeneşti în ulei bine încins, pe toate părţile. Separat, fierbi sfecla, o tai cuburi sau felii subţiri şi o amesteci cu ulei, oţet de mere, tarhon, piper boabe, usturoi zdrobit şi sare. Serveşti salata alături de crochetele calde.