„Cuiburi” cu vanilie şi piersici
Când vine vorba de ceva dulce, toată lumea se închesuie. Asigură-te că ai ingredientele necesare şi surprinde-i pe ai tăi cu o reţetă nouă. Spor la gătit!
Ingrediente:
1 pachet foitaj 1 borcan compot de piersici zahăr pudră
500 ml lapte
4 linguri de făină
zahăr după gust
esenţă de vanilie
1 praf sare
1 lingură de unt
Mod de preparare:
Pentru crema de vanilie, pui într-un vas laptele şi lingurile de făină, rând pe rând, pe care le treci prin sită. Amesteci continuu ca să nu se formeze cocoloaşe.
Ţii vasul pe foc, adaugi zahărul, esenţa de vanilie şi praful de sare. Amesteci până obţii o consistenţă densă. După ce s-a mai răcit pui untul şi amesteci până se încorporează bine.
După ce s-a decongelat, întinzi aluatul pe masă şi-l tai pătrăţele mai mari. Pui pe fiecare pătrat câte o lingură de budincă şi o jumătate de piersică feliată. Ridici în sus marginile aluatului astfel încât să formezi un cuib.
Le aşezi într-o tavă pe hârtie de copt şi le dai la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 15-20 de minute. După ce s-au rumenit le pudrezi cu zahăr.