Cum să faci muştar
Că tot a început perioada grătarelor, cu siguranţă muştarul nu lipseşte din meniu. De multe ori, nu ştim ce muştar să alegem, care este mai bun sau mai gustos. Pentru a depăşi acest moment, o soluţie ideală ar fi să-l facem acasă. Iată cât de uşor se prepară...
Ingrediente:
¼ ceaşcă de vin alb sec ¼ cană praf de muştar ¼ cană seminţe de muştar ¼ cană oţet de vin alb ½ linguriţă sare 1 linguriţă mărar proaspăt
Mod de preparare:
Amestecaţi toate ingrediente într-un castron, apoi acoperiţi-l cu o folie de plastic şi lăsaţi-l deoparte timp de 3 zile amestecând în fiecare zi.
După aceste trei zile, adăugaţi apă după preferinţe. Dacă vreţi ca muştarul să fie mai gros, puneţi mai puţină apă, dacă vreţi să fie mai subţire, adăugaţi apă mai multă. Dacă este necesar, puteţi să puneţi toate ingredientele într-un blender şi să amestecaţi puţin pentru a fi mai fin.
La sfârşit, turnaţi muştarul în borcane sterlizate şi păstraţi-l în frigider.
Sursa: honestcooking.com