Cum să faci paste de casă. Reţeta cu care nu ai cum să dai greş VIDEO
Cu siguranţă ai mâncat măcar o dată paste proaspete la un restaurant şi ai observat diferenţa enormă dintre gustul acestora şi cel al pastelor cumpărate din comerţ. Ei bine, cu aceată reţetă vei renunţa să cumperi paste ambalată şi vei începe să îţi faci singur propriile tagliatele ori spaghete. Ingrediente: 2 căini de făină de tip 00 sare 2 ouă întregi 6 gălbenuşuri 1 lingură ulei măsline
Pune făina pe blatul de lucru şi formează o gaură în mijlocul ei, în care vei adăuga ouăle întregi bătute cu gălbenuşurile şi sarea.
Amestecă uşor, încorporând făină de pe margine până ce ouăle au fost combinate în toată făina. Frământă puţin să se formeze o biluţă, apoi presară făină şi frământă până ce aluatul nu se mai lipeşte de mâini, dar este totuşi moale.
Pune-l într-o folie alimentară şi lasă-l la frigider. Când eşti gata să îl foloseşti rupe câte o bucăţică din el, frământ-o cu un sucitor, însă ai grijă să foloseşti făină ca să nu se lipească. Apoi taie aluatul în formă de tagliatele.