Cum se fac cornuleţe din aluat foietaj
25 martie 2017
Altele
În cel mai scurt timp vei avea gata un platou plin de cornuleţe calde şi pufoase! Noi îţi recomandăm să le prepari cu gem!
De ce ai nevoie pentru cornuleţe
400 g aluat foitaj
Pentru umplutură
150 g gem de mere
100 g mac
75 g zahăr
125 ml lapte
coaja rasă de la o lamâie
Cum se prepară cornuleţele
Pentru umplutura de mac, amesteci laptele cu seminţele de mac, zahărul şi coaja rasă de lămâie. Pui amestecul pe foc 15 minute, apoi îl laşi la răcit.
Întinzi aluatul fotaj pe masa presărată cu puţină făină. Îl tai în triunghiuri pe care le umpli jumătate cu mac şi jumătate cu gem de mere. O parte dintre ele le rulezi, iar o pe celelalte le faci pacheţele, le pui într-o tavă tapetată şi le dai la cuptorul preîncălzit la 180° C 15 minute, până se rumenesc.