Cum se face cozonacul transilvănean

19 octombrie 2017   Altele

Gospodinele din Transilvania sunt renumite pentru mâncărurile lor bune de-ţi lasă gura apă. Prepară şi tu cozonacul transilvănean, nelipsit de pe mese la sărbători.

De ce ai nevoie pentru cozonac

Pentru aluat

100 ml apă la temperatura camerei

4 gălbenuşuri

2 linguri ulei

2 linguri miere

2 linguriţe drojdie uscată

450 g făină

1 praf de sare

¾ linguriţă scorţişoaară

2 linguri zahăr

3 linguri unt

Pentru uns

1 ou

1 gălbenuş

1 lingură apă

Cum se prepară cozonacul

Combini apa cu gălbenuşurile, uleiul, mierea, drojdia şi 200 g de făină. Amesteci până când se omogenizează, apoi adaugi restul de făină combinat cu sarea. Frămânţi până când obţii un aluat omogen, care nu se mai prinde de mâini. Îl laşi să crească aproximativ o oră, la temperatura camerei. Ungi cu puţin unt topit o tavă de cozonac. Separat, amesteci oul cu gălbenuşul şi apa.

Întinzi aluatul într-o foaie nu foarte subţire, pe care o ungi cu untul topit rămas. Presari scorţişoara şi zahărul, apoi rulezi. Aşezi cozonacul în tavă şi-l laşi la crescut, apoi îl ungi cu oul bătut şi-l dai la cuptor până când se rumeneşte.

Sursa http://www.todaywebake.com

http://www.todaywebake.com

Mai multe