Cum se prepară clătitele tiramisu
Se poate spune că prepari două deserturi în unul singur. Iată aşadar cum se fac delicioasele clătite tiramisu.
De ce ai nevoie pentru clătite tiramisu
Pentru aluatul de clătite
85 g făină
25 g cacao
1 lingură zahăr
1 praf de sare
1 ou
250 ml lapte
Pentru cremă
2 gălbenuşuri proaspete
2 linguri zahăr
2 linguri amaretto
250 g mascarpone
180 ml cafea neagră
2 linguri rom
100 g pişcoturi de şampanie mici
Cum se prepară clătitele tiramisu
Pentru aluat, combini făina cu cacaua, adaugi zahărul şi sarea. Pui în centru făinii oul, apoi torni jumătate din cantitatea de lapte şi amesteci. Torni treptat restul de lapte şi amesteci până când compoziţia are o consistenţă cremoasă. Acoperi şi laşi alautul să se odihnească 30 de minute.
Pentru cremă, pui gălbenuşurile şi zahărul într-un bol şi le freci până când se dizolvă zahărul. Adaugi alcoolul, apoi crema de mascarpone şi amesteci până când obţii o cremă fină, fără cocoloaşe.
Combini cafeaua cu romul.
Încălzeşti o tigaie neaderentă şi pui câte un polonic de compoziţie. Prepari clătitele şi le suprapui unele peste altele. Ungi clătitele cu cremă de mascarpone, înmoi pişcoturile în cafea o secundă şi le pui peste cremă. Împătureşti clătitele presari pe deasupra pişcoturile rămase sfărâmate.