Cum se prepară prăjitura Imperială
Nu va rezista mai mult de 1-2 zile această prăjitura în frigider, deoarece toată lumea va mai lua pe furiş câte o pătrăţică. Nici nu este de mirare, având în vedere cât de bună este prăjitura Imperială.
De ce ai nevoie pentru prăjitura Imperială
Pentru blat
250 g biscuiţi simpli sau digestivi
125 g unt
Pentru crema de lapte
400 g lapte condensat pentru prăjituri
2 lămâi
1 lingură gelatină
Pentru crema de zahăr
200 g zahăr
200 ml apă
5 linguri gelatină pudră
Topeşti untul şi-l amesteci cu biscuiţii zdrobiţi. Pui blatul într-o tavă tapetată şi-l presezi uşor.
Amesteci laptele condensat cu coaja şi zeama de la lămâi şi-l omogenizezi cu gelatina prepară conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Torni crema peste blat şi dai la frigider 30 de minute.
Pentru crema de zahăr, pui zahărul cu apa într-o cratiţă şi presari gelatina. Pui pe foc şi amesteci constant 10 minute. Dai deoparte şi mixezi până când obţii o cremă de consistenţa albuşului bătut spumă. O întinzi peste prăjitură şi dai din nou la rece.