Cum se prepară prăjitura Imperială

1 februarie 2017   Altele

Nu va rezista mai mult de 1-2 zile această prăjitura în frigider, deoarece toată lumea va mai lua pe furiş câte o pătrăţică. Nici nu este de mirare, având în vedere cât de bună este prăjitura Imperială.

De ce ai nevoie pentru prăjitura Imperială

Pentru blat

250 g biscuiţi simpli sau digestivi

125 g unt

Pentru crema de lapte

400 g lapte condensat pentru prăjituri

2 lămâi

1 lingură gelatină

Pentru crema de zahăr

200 g zahăr

200 ml apă

5 linguri gelatină pudră

Topeşti untul şi-l amesteci cu biscuiţii zdrobiţi. Pui blatul într-o tavă tapetată şi-l presezi uşor.

Amesteci laptele condensat cu coaja şi zeama de la lămâi şi-l omogenizezi cu gelatina prepară conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Torni crema peste blat şi dai la frigider 30 de minute.

Pentru crema de zahăr, pui zahărul cu apa într-o cratiţă şi presari gelatina. Pui pe foc şi amesteci constant 10 minute. Dai deoparte şi mixezi până când obţii o cremă de consistenţa albuşului bătut spumă. O întinzi peste prăjitură şi dai din nou la rece.

Sursa http://www.taniaskitchen.co.nz

http://www.taniaskitchen.co.nz

Mai multe