Cum se prepară prăjitura Savoy
Dacă ai prin casă o formă de guguluf, atunci trebuie neapărat să prepari prăjitura Savoy.
De ce ai nevoie pentru prăjitura Savoy
95 g făină
95 g amidon
6 ouă
1 praf de sare
190 g zahăr pudră
1 lămâie
3 linguri unt
Cum se prepară prăjitura Savoy
Dai drumul la cuptor şi ungi forma cu unt, având grijă să fie unsă uniform, pentru a nu se prinde compoziţia. Combini făina cu amidonul. Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă tare cu un praf de sare, zeama de lămâie şi 120 g zahăr. Mixezi gălbenuşurile cu restul de zahăr până când capătă o consistenţă cremoasă. Încorporezi albuşurile în gălbenuşuri, apoi adaugi făina şi amesteci uşor.
Torni compoziţia în formă şi dai prăjitura la cuptor până când trece testul scobitorii. O laşi puţin la răcorit şi o răstorni.
Sursa http://www.treats-sf.com