Cum se prepară tortul Praga

9 martie 2018   Altele

Denumit după celebra capitală europeană, tortul Praga va atrage toate privirile invitaţilor la masă. Va fi un adevărat festin culinar cu multă ciocolată.

De ce ai nevoie pentru tort Praga

Pentru blat

4 ouă

85 g zahăr

15 g zahăr vanilat

60 g făină

15 g cacao

25 g amidon

Pentru sirop

75 g zahăr

75 ml apă

3 linguri rom

Pentru cremă

200 g unt

100 g zahăr

80 g ciocolată

80 g smântână

Pentru glazură

180 g ciocolată

200 g smântână

80 g zahăr

30 g unt

Cum se prepară tortul Praga

Dai drumul la cuptor şi tapetezi o formă rotundă de tort. Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi gălbenuşurile cu un praf de sare, zahărul tos şi cel vanilat. Baţi albuşurile spumă tare. Încorporezi în gălbenuşuri făina, cacaua şi amidonul, apoi adaugi albuşurile cu mişcări de jos în sus. Torni compoziţia în formă şi o ţii la cuptor până când trece testul scobitorii. Îl laşi la răcit şi-l tai în trei felii pe lung.

Pentru sirop, pui toate ingredientele într-o cratiţă pe foc şi amesteci până când se dizolvă zahărul.

Pentru cremă, încălzeşti smântâna, adaugi zahărul şi amesteci până când se dizolvă acesta din urmă. Dai deoparte şi adaugi ciocolata rasă, apoi amesteci până se omogenizează. Freci untul până capătă o consistenţă cremoasă, apoi îl adaugi în crema de ciocolată şi mixezi.

Însiropezi fiecare felie de blat şi întinzi cremă. Suprapui blaturile, deasupra fiind o felie de blat însiropată.

Pentru glazură, combini smântâna cu zahărul, o pui pe foc şi amesteci până se dizolvă zahărul. Dai deoparte şi adaugi ciocolata ruptă bucăţi, apoi untul tăiat cubuleţe. Omogenizezi şi laşi glazura la răcorit până ajunge la temperatura camerei. O torni peste tort, apoi îl dai la frigider 30 de minute. Decorezi după imaginaţie.

Sursa http://verdadedesabor.blogspot.ro

http://verdadedesabor.blogspot.ro

Mai multe