Deliciu cu vişine

18 februarie 2014   Altele

Exact cum spune şi numele acestei reţete este de-a dreptul un deliciu. Încearc-o şi spune-ne cum ţi-a ieşit.

Ingrediente:

6 gălbenuşuri 250 g unt 300 g zahăr 350 g făină 1 esenţă de vanilie 1 plic praf de copt 1 borcan compot de vişine 1 praf de sare

Mod de preparare:

Pui într-un bol gălbenuşurile şi zahărul şi le amesteci bine cu mixerul. Adaugi bucăţelele de unt ţinute la rece şi le încorporezi. Pui într-un alt vas făina,

praful de sare şi plicul de praf de copt. Adaugi compoziţia de gălbenuşuri şi esenţa de vanilie, amestecând continuu. Frămânţi bine aluatul, îl pui într-o folie alimentară şi-l laşi la frigider cel puţin o jumătate de oră.

Întinzi trei sferturi din aluat cu făcăleţul, în funcţie de forma tăvii. Pui aluatul în tava tapetată, apoi adaugi vişine scurse din compot, fără sâmburi. Restul de aluat îl razi deasupra pe

toată prăjitura. Introduci tava în cuptorul încins şi ţii să se coacă 40-45 de minute. Laşi să se răcească în tavă, după care o tai.

Mai multe