Desert cu ciocolată
Un desert cu ciocolata dulce pentru o zi specială. L-aţi încercat până acum?
Ingrediente:
2 căni făină 1 lingură cu vârf de cacao 2 căni zahăr pudră 1 cană mac 1 cană lapte 4 ouă 200 g margarină 1 linguriţă bicarbonat
200 g ciocolată
100 ml frişcă lichidă
30 g unt
150 g ciocolată
1 borcan mic dulceaţă de cireşe (vişine)
Mod de preparare desert cu ciocolata:
Se mixează gălbenuşurile cu zahărul până se albesc, se adaugă treptat laptele, făina, margarina la temperatura camerei, macul, cacaua, bicarbonatul stins cu puţin oţet şi la sfârşit albuşurile bătute spumă tare cu un praf de sare. Se toarnă compoziţia într-o formă de tort unsă şi tapetată şi se coace în cuptorul preîncălzit circa 40-45 de minute. Pentru glazură, se topeşte la bain-marie ciocolata mărunţită, se adaugă frişca şi untul la temperatura camerei, amestecând energic. După ce s-a omogenizat, se încorporează dulceaţa de cireşe (vişine). Se întinde glazura pe prăjitură, se lasă să se răcorească şi se porţionează. Pentru decor, se topeşte ciocolata, se întinde în strat subţire pe un blat şi se lasă să se întărească.
Se scot fâşii cu lama unei spatule şi se decorează fiecare bucată din acest desert cu ciocolata.
Desert exotic cu mango si banane