Desert cu ciocolată neagră

16 aprilie 2018   Altele

Când ai poftă de dulce şi nu vrei să coci, iată o reţetă destul de simplă de desert fără coacere.

De ce ai nevoie ca să faci desert cu ciocolată neagră

1 lingură de ulei de cocos, plus încă puţin pentru uns

1 3/4 cană cu nuci zdrobite

2 căni cu curmale tocate

1/4 cană unt de arahide 

2 linguriţe esenţă de vanilie

1/4 linguriţă sare

120 g ciocolată neagră

Cum prepari desert cu ciocolată neagră

Tapetezi un vas cu ulei şi căptuşeşti cu hârtie de copt. Într-un robot de bucătărie, mărunţeşti şi amesteci 1 1/2 cană cu nuci, curmalele, untul de arahide, vanilia şi sarea, până când amestecul se ţine ferm. Transferi pe o foaie de copt şi o frămânţi uşor pentru a-i da formă pătrată sau dreptunghiulară. Dai la frigider până se întăreşte, circa 20 minute.

Între timp, topeşti ciocolata cu ulei. Împarţi în două amestecul cu nuci şi presezi o parte în vasul tapetat. Presari jumătate din cantitatea de ciocolată.  Dai la frigider 10 minute. Presezi restul de amestec cu nuci şi presari restul de ciocolată. Presari şi restul de 1/4 cană nuci şi dai la frigider până se întăreşte, cel puţin 2 ore. Pentru a servi, laşi să stea la temperatura camerei 10 minute, apoi scoţi din vas şi tai felii.

Sursa: https://www.marthastewart.com

Mai multe