Desert cu ciocolată neagră
Când ai poftă de dulce şi nu vrei să coci, iată o reţetă destul de simplă de desert fără coacere.
De ce ai nevoie ca să faci desert cu ciocolată neagră
1 lingură de ulei de cocos, plus încă puţin pentru uns
1 3/4 cană cu nuci zdrobite
2 căni cu curmale tocate
1/4 cană unt de arahide
2 linguriţe esenţă de vanilie
1/4 linguriţă sare
120 g ciocolată neagră
Cum prepari desert cu ciocolată neagră
Tapetezi un vas cu ulei şi căptuşeşti cu hârtie de copt. Într-un robot de bucătărie, mărunţeşti şi amesteci 1 1/2 cană cu nuci, curmalele, untul de arahide, vanilia şi sarea, până când amestecul se ţine ferm. Transferi pe o foaie de copt şi o frămânţi uşor pentru a-i da formă pătrată sau dreptunghiulară. Dai la frigider până se întăreşte, circa 20 minute.
Între timp, topeşti ciocolata cu ulei. Împarţi în două amestecul cu nuci şi presezi o parte în vasul tapetat. Presari jumătate din cantitatea de ciocolată. Dai la frigider 10 minute. Presezi restul de amestec cu nuci şi presari restul de ciocolată. Presari şi restul de 1/4 cană nuci şi dai la frigider până se întăreşte, cel puţin 2 ore. Pentru a servi, laşi să stea la temperatura camerei 10 minute, apoi scoţi din vas şi tai felii.
Sursa: https://www.marthastewart.com