Desert de post
Un desert de post rafinat şi simplu pentru toată lumea.
Ingrediente:
250 ml apă minerală 250 g zahăr pudră 100 ml ulei 4 linguri magiun 2 linguri cacao 600 g făină 1 pliculeţ praf de copt
Pentru glazură:
150 g nuci pisate
2 linguri cacao
6 linguri zahăr
1 lingură ulei
Mod de preparare:
Pentru aluatul acestui desert de post, cerni făina într-un vas, adaugi praful de copt, torni apa minerală, zahărul pudră, uleiul, ma¬giunul şi cacaua. Amesteci bine toate ingredientele şi pui aluatul într-o tavă rotundă tapetată în prealabil cu ulei şi făină. Coci în cuptorul preîncălzit 35-40 de minute. Pentru glazură, pui într-o crăticioară toate ingredien¬tele, mai puţin nucile, şi laşi la fiert până când compo¬ziţia capătă consistenţa smântânii, amestecând con¬tinuu.
Întinzi uniform nucile pisate şi torni glazura de ciocolată. Tai triunghiuri şi o serveşti acest desert de post rece.
Placinta de post cu nuca si gem
Placinta de post cu nuca si gem
Pandispan de post cu nuci si stafide