Desert delicios cu fructe de pădure
Bucură-te de un desert delicios cu fructe de pădure, care se prepară foarte uşor!
Ingrediente pentru desert delicios cu fructe de pădure
4 linguri zahăr brun
1 ½ lingură amidon
½ linguriţă sare
250 g căpşuni, feliate
250 g zmeură
250 g mure
1 linguriţă zeamă de lămâie
½ linguriţă coajă rasă de lămâie
1 aluat foitaj
1 ou, bătut
Mod de preparare – Desert cu fructe de pădure
Preîncălzeşti cuptorul la 190 °C. Într-un bol, combini zahărul cu amidonul şi sarea. Amesteci cu fructele. Adaugi zeama şi coaja rasă de lămâie şi pui compoziţia în 4 vase ramekin.
Întinzi aluatul şi decupezi din el 4 forme circulare. Decupezi în mijloc o inimioară, dacă vrei. Aşezi crusta peste umplutura cu fructe şi o ungi cu oul bătut. Pui vasele într-o tavă şi le dai la cuptor aproximativ 40 de minute. Scoţi din cuptor când aluatul începe să se rumenească uşor.