Desert răcoritor la pahar, un final de masă excelent
Deseori, deserturile necesită destul de mult timp petrecut în bucătărie, însă nu şi în acest caz. Un desert care se prepară într-un pahar, extrem de răcoritor, dulce şi delicios.
Ingrediente
– 500 ml de iaurt sau lapte acru
– ⅓ pahar de smântână cu conţinut scăzut de grăsime
– ¼-½ pahar de zahăr
– 1 lingură de gelatină
– ½ pacheţel de zahăr vanilat orice fel de fructe 3 pişcoturi
Mod de preparare
Gelatina se prepară confom instrucţiunilor de pe pachet apoi se răceşte.
Iaurtul se amestecă cu smântâna, zahărul şi zahărul vanilat până totul devine omogen. Amestecaţi ingredientele cu mixerul aproximativ 3 minute.
Se adaugă gelatina şi se continuă mixarea ingredientelor. Crema formată se aşează în pahare în straturi.
Se pune un strat de cremă, un pişcot rupt în jumătate, fructele mărunţite apoi repeţi până se umple paharul. Se serveşte cu ciocolată răzuită deasupra.