Diplomat de căpşuni, reţeta pas cu pas

2 mai 2017   Altele

Atunci când ai poftă de un desert răcoritor din fructe, încearcă un mousse de căpşuni, pe care îl poţi prepara foarte uşor.

Ingrediente

10 g gelatină

60 ml apă

800 g căpşuni

80 g zahăr

360 g smântână

45 g zahăr pudră

esenţă de vanilie, după gust

Mod de preparare

Într-un vas, torni gelatina în apă şi o laşi aşa 5 minute.

Tai căpşunile feliuţe şi presari peste 400 de g, jumătate din cantitatea de zăhăr.

Dai la blender, până obţii o cremă.

Presari peste restul de căpşuni ele zahărul rămas.

Baţi smântâna împreună cu zahărul pudră şi vanilia, apoi încorporezi în ea compoziţia de căpşuni şi gelatina, pe care o încălzeşti la microunde, aproximativ 30 de secunde.

Aşezi fructele întregi în boluri separate.

Torni peste ele piureul de căpşuni.

Dai la frigider câteva minute. Serveşti cu extra căpşuni.

Sursa http://www.olgasflavorfactory.com

Mai multe