Drob de rucola
Bucătăria Olteniei şi a Munteniei poate părea simplă. Ingredientele sunt aproape banale, iar procedeele de gătit sunt uşoare şi, la final, mesele sunt pline de culoare şi de savoare. În mod tradiţional, ei gătesc cu ce găsesc în bătătură sau cu ierburi aflate pe lângă casă.
Chef Cristian Dumitru, de la Jubilee Concept, a cules mai multe reţete din această zona şi vă recomandă să le preparaţi pentru cei dragi.
Ingrediente:
50 g rucola
2 ouă
5 g cimbru
5 g mărar
50 g ceapă
30 g ciuperci
15 g usturoi
10 g unt
4 g sare
2 g piper
Mod de preparare:
Cureţi bine rucola. Tai mărunt ceapa şi o căleşti în unt. Toci fin ciupercile şi le pui peste ceapa aurie să se călească 20 de minute. Pisezi usturoiul şi mărarul până devin pastă. Toci rucola. Baţi ouăle, le amesteci cu usturoiul, rucola şi ciupercile, după care le aranjezi într-o formă de chec.
Dai la cuptor, la foc mediu, până se încheagă.
FOTO: Arhiva personală