Drob din păstăi de fasole
Această reţetă de drob din păstăi de fasole am primit-o de la cititoarea noastră Doiniţa Şerban, din Călăraşi. Aşteptăm şi reţetele voastre la adresa retete@click.ro!
Ingrediente: 2 kg fasole păstăi 3 bucăţi piept de pui 8 ouă 2 legături mai mari de pătrunjel 3 cepe mari
Fierbi păstăile cu puţină sare şi cu puţin ulei, după care le pui la scurs şi la răcit. Fierbi cele trei bucăţi de piept de pui, le răceşti, apoi le tai cubuleţe. Separat, într-o tigaie cu puţin ulei, înăbuşi ceapa şi o laşi la răcit. Apoi toate acestea le amesteci, le adaugi şi verdeaţa tocată şi 5 ouă.
În tava aragazului aşezi hârtie de copt, torni compoziţia cu drob din păstăi de fasole, nivelezi şi pui deasupra celelalte ouă bătute. Dai acest drob din păstăi de fasole la cuptor în partea de sus şi laşi până se rumeneşte. Atenţie! O tai şi o serveşti rece! Este o reţetă de vară, uşoară şi numai bună pentru micul dejun!